Om oss

Vi hjälper dig att skydda dina personuppgifter

Blockr AB tillhandahåller effektiva tjänster inom personuppgiftskydd. Idag är personuppgifter en handelsvara och dina personuppgifter finns i princip överallt och kan lätt användas för kartläggning, marknadsföring och i värsta fall i bedrägliga syften. Vi vill hjälpa dig att skydda dina personuppgifter från obehöriga. Vår verksamhetsidé är att erbjuda de mest grundläggande och effektiva sätten att skydda dina personuppgifter kostnadsfritt.

I april 2018 lanserade Blockr AB sin första tjänst mot telefonförsäljning.

Förändringens tid är nu

Telefonförsäljning och annan direktmarknadsföring har funnits under lång tid. Samtidigt upplever allt fler att just telefonförsäljning nästan alltid är oönskad. Många länder i Europa har en lagstiftning som innebär att enskilda måste samtycka till telefonförsäljning (så kallad opt in). I Sverige är det istället tvärtom och den enskilde istället måste motsätta sig telefonförsäljning (sk opt out). Alla enskilda i Sverige kan kontakta ett företag och motsätta sig direktmarknadsföring varpå det blir olagligt för företaget att ringa den enskilde för att sälja varor eller tjänster. Blockr har kartlagt alla relevanta aktörer inom telemarketing, telefonförsäljning, kundbearbetning och dylikt samt från vilka offentliga register dessa aktörer hämtar dina uppgifter. När du använder Blockrs tjänster mot telefonförsäljning så spärrar vi dina uppgifter hos samtliga dessa aktörer. Dessutom kan du anmäla nya företag som du blivit uppringd av på Blockrs hemsida, då lägger vi till de företagen i spärrlistan för samtliga av våra användare. Detta är möjligt eftersom vi använder oss av lagstiftning och teknik som tidigare inte nyttjats för att stävja oönskad telefonförsäljning, vi är oberoende från någon bransch och verkar i ditt intresse som privatperson. Om du blir uppringd trots Blockr har du faktiskt rätt till skadestånd från det uppringande företaget eftersom det behandlat dina personuppgifter i strid men gällande personuppgiftslagstiftning.

Blockrs grundare

Blockr är en juridik- och teknikdriven start-up som grundades av Ted Sandqvist och Lars Francke. Vi har egen erfarenhet och kunskap inom telemarketing, integritetslagstiftning, automatisering och IT.