BloggTjall på linjen för oärliga telefonförsäljare efter nytt riksdagsbeslut  | Blockr.se

2018-07-03by Ted

I september träder riksdagens beslut om att förbjuda muntliga avtal vid telefonförsäljning igenom. Avtalet kommer bara att gälla om konsumenten accepterar anbudet skriftligen efter samtalet. Dessutom måste telefonförsäljaren inleda med att berätta sin identitet och syftet med samtalet.

Vi på Blockr myser förstås lite över detta stora steg mot att stärka konsumentskyddet vid telefonförsäljning. Dock så löser det ju inte problemet med att telefonförsäljning generellt känns helt daterat. Det är bokstavligt talat 1994 som ringer och vill ha sin mossiga försäljningsmetod tillbaka.

När köpte du egentligen senast något över telefon?

Givetvis är det ett enkelt och billigt sätt att sälja produkter. Möjligheten att ingå avtal på distans kan ses som värdefull, inte minst för konsumenter i glesbygden eller som annars har svårt att utnyttja andra försäljningsställen. Men faktum är att bland anmälningarna till Konsumentverket är telefonförsäljning överrepresenterat.

Vi vet helt ärligt ingen som vill bli kontaktad av telefonförsäljare. Det var ju lite därför vi skapade Blockr – en tjänst som skyddar dig mot telefon- och direktreklam på ett nytt sätt. Helt gratis, med hjälp av juridik och teknik.

Ta hand om er!

Med vänliga invändningar,

Team Blockr